Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
Štitnjaea

linkovi
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti liječnika

Ovdje možete vidjeti odgovore liječnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaša pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Hipotireoza-trudnoća-dojenje

Pitanje:

Poštovani,
imam bebicu od 6mjeseci i još uvijek dojim. Prije otprilike mjesec dana primjetila sam da mi je štitnjača zadebljana, te me je lječnik uputio na vađenje hormona štitnjaće. Nalaz je TSH 63, T4 31. Daljnje pretrage jjoš nisam napravila. Nemam neke posebne simptome osim što me povremeno hvata jak osječaj umora. Molim Vas da mi odgovorite dali bi ovakvo moje stanje moglo utjecati na bebu, odnosno dali je kod nje potrebno učiniti kakve pretrage, budući da ne znam dali su hormoni bili uredu tjekom trudnoće? Beba je inače zdrava i dobro napreduje iako je relativno velika za svoju dob, makar u granicama normale. Te na što može ukazivati ovakav nalaz?

Odgovor na pitanje:

Kod vas se radi o oslabljenoj funkciji štitnjače i potrebno je započeti sa liječenjem. Trebate uzimati hormon štitnjače u tabletama. Preporučam da uzmete početnu dozu lijeka Euthyrox 50 mikrograma dnevno, ujutro sa nešto čaja ili vode. Nakon tjedan dana potrebno je dozu povećati na 100 mikrograma ali uz kontrolu hormona već u toj fazi liječenja. Pri tome je cilj da se postigne normalizacija homona u krvi (T3, T4), dočim će se normalizacija nalaza TSH postići kasnije. Liječenje mora biti pod nadzorom liječnika. Ovaj lijek se može uzimati tijekom dojenja. Upoznajte pedijatra sa vašom hipotireozom, makar se najčešći problemi zbog hipotireoze javljaju tijekom trudnoće ( kod majke) ali pošto je to već prošlo za vas to i nije značajno.

Treba Vam specijalistički pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama – neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograničenja u broju posjeta.
Pošaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima možete obaviti pregled potražite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

Štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
 
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com