Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
štitnjaea

linkovi
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti lijeŤnika

Ovdje moěete vidjeti odgovore lijeŤnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaöa pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Hipotireoza-trudnoæa-dojenje

Pitanje:

PoŇ°tovani,
imam bebicu od 6mjeseci i joŇ° uvijek dojim. Prije otprilike mjesec dana primjetila sam da mi je Ň°titnja√®a zadebljana, te me je lje√®nik uputio na va√įenje hormona Ň°titnja√¶e. Nalaz je TSH 63, T4 31. Daljnje pretrage jjoŇ° nisam napravila. Nemam neke posebne simptome osim Ň°to me povremeno hvata jak osje√®aj umora. Molim Vas da mi odgovorite dali bi ovakvo moje stanje moglo utjecati na bebu, odnosno dali je kod nje potrebno u√®initi kakve pretrage, budu√¶i da ne znam dali su hormoni bili uredu tjekom trudno√¶e? Beba je ina√®e zdrava i dobro napreduje iako je relativno velika za svoju dob, makar u granicama normale. Te na Ň°to moŇĺe ukazivati ovakav nalaz?

Odgovor na pitanje:

Kod vas se radi o oslabljenoj funkciji Ň°titnja√®e i potrebno je zapo√®eti sa lije√®enjem. Trebate uzimati hormon Ň°titnja√®e u tabletama. Preporu√®am da uzmete po√®etnu dozu lijeka Euthyrox 50 mikrograma dnevno, ujutro sa neŇ°to √®aja ili vode. Nakon tjedan dana potrebno je dozu pove√¶ati na 100 mikrograma ali uz kontrolu hormona ve√¶ u toj fazi lije√®enja. Pri tome je cilj da se postigne normalizacija homona u krvi (T3, T4), do√®im √¶e se normalizacija nalaza TSH posti√¶i kasnije. Lije√®enje mora biti pod nadzorom lije√®nika. Ovaj lijek se moŇĺe uzimati tijekom dojenja. Upoznajte pedijatra sa vaŇ°om hipotireozom, makar se naj√®eŇ°√¶i problemi zbog hipotireoze javljaju tijekom trudno√¶e ( kod majke) ali poŇ°to je to ve√¶ proŇ°lo za vas to i nije zna√®ajno.

Treba Vam specijalistiŤki pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama Ė neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograniŤenja u broju posjeta.
Poöaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima moěete obaviti pregled potraěite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
11799
 
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com