Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
Štitnjaea

linkovi
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti liječnika

Ovdje možete vidjeti odgovore liječnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaša pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Latentna hipotireoza

Pitanje:

Kako duže vremena osjećam razne tegobe i neobjašnjivo mi se i puno povećala težina, provjerila sam hormone štitnjače te su ustanovljene gore navedene vrijednosti i previsok kolesterol.
Patim od umora, izuzetno sam zaboravljiva, promukla sam i imam probleme s grlom i gutanjem, slabije čujem, stalno dobivam na težini, dijagnosticirana mi je endometrioza, imam probleme s kožom, akne i crvenilo te suhoću, osobito zimi, nokti su mi postali krhki, kosa tanka, a libido oslabio. Osim toga, trpim od navala topline ili hladnoće, jako se zamaram kod tjelesnih aktivnosti i gubim dah, imam bolove i probleme sa zglobovima i dugotrajan problem s Ahilovom tetivom koju nikako ne uspijevam izliječiti te bolovi ne popuštaju ni nakon velikog broja odrađenih fizikalnih terapija. Imam 33 godine i radi endometrioze sam na terapiji Cilestom.
Navedene vrijednosti hormona i protutijela štitnjače ustanovljene su početkom ljeta kao i palpatorno povećana štitnjača te nisam dobila nikakvu terapiju. Sada mi slijedi ponovna provjera hormona i UZV štitnjače nakon čega idem na pregled.
Nakon što sam pročitala dostupne materijale o bolestima štitnjače zaključujem da je riječ o hipotirezi te bih željela započeti s terapijom kako bi nestali svi nabrojani simptomi koje sad već teško podnosim.
Molim vaše mišljenje o daljnjem tijeku bolesti i potrebnoj terapiji.

Odgovor na pitanje:

Vrijednosti hormona upućuju na mogući uzrok barem dijela vaših tegoba. Dobro je da planirate kontrolu hormona ali svakako i UZV štitnjače. Sa tim nalazima možete se javiti kod nas na pregled, a potrebno je potražiti i uzrok vaše promuklosti. Javite se kad budete imali nove nalaze zbog termina pregleda.

Treba Vam specijalistički pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama – neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograničenja u broju posjeta.
Pošaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima možete obaviti pregled potražite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

Štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
 
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com