Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
Štitnjaea

linkovi
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti liječnika

Ovdje možete vidjeti odgovore liječnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaša pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Mila-recidiv hipertireoze-operacija ili radiojod

Pitanje:

Prvo pojavljivanje hipertireoze bilo je 2000.g. Tada lečeno favistanom godinu dana, UV: bez jasno definisanih nodoznih promena, lako uvećana, parenhim nižeg intenzitete, izrazito nehomogene gradje- brojni koloidni depoi. Lečenje trajalo oko godinu dana. Eutiroidno stanje do 2005., kada je ponovni recidiv. Ponovni UZ: i dalje lako uvećana, nehomogene građe i hipoehogenog parenhema, bez nodoznih ili cističnih promena. Mestimično manji koloidni depoi, više u desnom nego levom lobusu. Lečenje ponovo favistanom od 17.5.2005. do 15.10 2006. kada su bili sledeći nalazi:
FT4 15.5, TSH 2.2, TRAB-1.3
Mišljenje endokrinog hirurga 31.03.2006. : recidiv Gravesove bolesti. S obzirom na anambestičke podatke i veličinu tiroide, smatram da je pacijentkinja idealan kandidat za radiojod terapiju, pre toga uraditi UPTAKE. Dg. M.Graves
Struma difusa gr.I g.thyroideae.
Rezultat nakon dva meseca:
TT4 118, tRAb-0.001
Radovne kontrole bez terapije, rezultati uredni, do sad, 13.12.2007., kada su:
TSH 0.004
FT4 22.71

S ozirom da mi je ovo drugi recidiv, jasno mi je da se moram odlučiti za radikalnije liječenje. Imam 40 godina i mišljenja ljekara su podijeljena. Ja sam više za radiojod, ali me plaši nedostatak informacija o eventualnim slučajevima raka kod pacijenata koji su liječeni na ovaj način. Poznato mi je da se u Americi ovo koristi kao metoda izbora liječenja već dugo, ali i da su mnogi u Evropi vše za operativno liječenje. Da li neko uzima u obzir porodičnu anamnezu oboljelih od raka ( ne na štitnjači) i da li ima nekih statistika o tome?

Molim Vas za stručno mišljenje, jer sam na prekretnici.

Odgovor na pitanje:

Svakako da trebate odlučiti o definitivnom rješavanju vaše bolesti, a moje mišljenje i preporuka je kirurško liječenje. Zašto? Zato što je to definitivno riješenje vaših problema sa štitnjačom a ukoliko je operacija učinjena u ustanovi koja je specijalizirana za tu vrstu operacija rizik od komplikacija je minimalan. Nuspojave radiojodne terapije još uvijek izazivaju pitanja bez definitivnog odgovora koji bi ponudila ozbiljna znanstvena istraživanja.

Treba Vam specijalistički pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama – neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograničenja u broju posjeta.
Pošaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima možete obaviti pregled potražite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

Štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
 
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com