Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
štitnjaea

linkovi
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti lijeŤnika

Ovdje moěete vidjeti odgovore lijeŤnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaöa pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Mila-recidiv hipertireoze-operacija ili radiojod

Pitanje:

Prvo pojavljivanje hipertireoze bilo je 2000.g. Tada le√®eno favistanom godinu dana, UV: bez jasno definisanih nodoznih promena, lako uve√¶ana, parenhim niŇĺeg intenzitete, izrazito nehomogene gradje- brojni koloidni depoi. Le√®enje trajalo oko godinu dana. Eutiroidno stanje do 2005., kada je ponovni recidiv. Ponovni UZ: i dalje lako uve√¶ana, nehomogene gra√įe i hipoehogenog parenhema, bez nodoznih ili cisti√®nih promena. Mestimi√®no manji koloidni depoi, viŇ°e u desnom nego levom lobusu. Le√®enje ponovo favistanom od 17.5.2005. do 15.10 2006. kada su bili slede√¶i nalazi:
FT4 15.5, TSH 2.2, TRAB-1.3
MiŇ°ljenje endokrinog hirurga 31.03.2006. : recidiv Gravesove bolesti. S obzirom na anambesti√®ke podatke i veli√®inu tiroide, smatram da je pacijentkinja idealan kandidat za radiojod terapiju, pre toga uraditi UPTAKE. Dg. M.Graves
Struma difusa gr.I g.thyroideae.
Rezultat nakon dva meseca:
TT4 118, tRAb-0.001
Radovne kontrole bez terapije, rezultati uredni, do sad, 13.12.2007., kada su:
TSH 0.004
FT4 22.71

S ozirom da mi je ovo drugi recidiv, jasno mi je da se moram odlu√®iti za radikalnije lije√®enje. Imam 40 godina i miŇ°ljenja ljekara su podijeljena. Ja sam viŇ°e za radiojod, ali me plaŇ°i nedostatak informacija o eventualnim slu√®ajevima raka kod pacijenata koji su lije√®eni na ovaj na√®in. Poznato mi je da se u Americi ovo koristi kao metoda izbora lije√®enja ve√¶ dugo, ali i da su mnogi u Evropi vŇ°e za operativno lije√®enje. Da li neko uzima u obzir porodi√®nu anamnezu oboljelih od raka ( ne na Ň°titnja√®i) i da li ima nekih statistika o tome?

Molim Vas za stru√®no miŇ°ljenje, jer sam na prekretnici.

Odgovor na pitanje:

Svakako da trebate odlu√®iti o definitivnom rjeŇ°avanju vaŇ°e bolesti, a moje miŇ°ljenje i preporuka je kirurŇ°ko lije√®enje. ZaŇ°to? Zato Ň°to je to definitivno rijeŇ°enje vaŇ°ih problema sa Ň°titnja√®om a ukoliko je operacija u√®injena u ustanovi koja je specijalizirana za tu vrstu operacija rizik od komplikacija je minimalan. Nuspojave radiojodne terapije joŇ° uvijek izazivaju pitanja bez definitivnog odgovora koji bi ponudila ozbiljna znanstvena istraŇĺivanja.

Treba Vam specijalistiŤki pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama Ė neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograniŤenja u broju posjeta.
Poöaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima moěete obaviti pregled potraěite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
1552
 
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com