Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
štitnjaea

linkovi
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti liječnika

Ovdje možete vidjeti odgovore liječnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaša pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Očni simptomi kod hipertireoze

Pitanje:

Poštovani g. Bura,

Imam 35 god. Štinjaču kontroliram od 09/2007 u Osijeku. Dijagnoza mi je hipertireoza-ali nemam nekakvih subjektivnih smetnji. Ne dobivam na kilaži, ali imam povećan apetit, ruke suhe ne znojim se-nemam aritmije, puls dobar. Bio sam na operaciji štitnjače(totalna ) 22.05.2008.Poslije operacije nemam problema s gutanjem, glasnice i glas ok, jedino što su mi vrijednosti kalcija 2,07 ili 2,09 ponekad. Zanima me da li je potrebno uzimati supstituciju kalcija i kada se počinje s hormonskom terapijom za supstituciju hormona štitnjače, jer evo do danas ne uzimam nikakvu terapiju. Još uvijek sam hospitaliziran ( 02.06.2008.)Poslije operacije štitnjače su mi iskočile oči koje su i prije operacije bile već podosta izbočene prema van,i zanima me koliko je to česta pojava jer kako vidim kod drugih pacijenata to se njima nikome nije dogodilo. Rečeno mi je da će biti potrebna i operacija očiju, pa me zanima ako mi o toj temi možete reći nešto više. Liječnici kažu da su se uslijed prekomjernog rada štitnjače nakupile neke tvorevine u očnoj duplji koje ne dopuštaju povratak očima u duplje. Prije dva mjeseca (negdje u 04.2008. sam bio na kortikosteroidnoj terapiji kako bi mi se oči vratile nešto nazad,ali bez velikog uspjeha.) Svjestan sam da na svakoga poremećaj rada štitnjače ne djeluje jednako, ali nemam nikoga tko ima približne simptome kao ja(oči ispupčene) s kim bi se mogao usporediti, kako bi lakše shvatio i vidio kako protječe poslijeoperacijski oporavak, kada se počinje s terapijom hormona, kakve su komplikacije i kako se vrši operacija na očima. Bio bih Vam zahvalan na iscrpnom odgovoru.
Unaprijed zahvalan,

Nino

Odgovor na pitanje:

Svakako treba više strpljenja za zaključak o stanju nakon operacije. Nadoknadu hormona trebate započeti nakon urađenih nalaza patohistološke analize, a supstituciju kalcija, kod vas minimalnu treba uvesti ukoliko postoje simptomi manjka kalcija, prije svega trnci u prstima, usnama... Što se tiče promjena u očnoj šupljini treba ih sagledati nakon ove operacije ali nakon nekoliko mjeseci. Više je našina kirurškog liječenja, kroz nos, izvana... ali to treba ostaviti za kasnije

Treba Vam specijalistički pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama – neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograničenja u broju posjeta.
Pošaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima možete obaviti pregled potražite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
14414
 
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com