Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
Štitnjaea

linkovi
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti liječnika

Ovdje možete vidjeti odgovore liječnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaša pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Početak trudnoće-hipoteireoza

Pitanje:

Dobar dan,
ako je moguće zamolila bih vas za iskren odgovor. U 19 tjednu sam trudnoce. Prosli tjedan mi je dijagnosticirana hashimoto hipotireoza i pocela sam piti eutirox 50 (tek u 18. tjednu trudnoce). Vrijednost T4 hormona mi je bila u okvirima normale, ali na doljnoj granici. Naknadno sam na internetu pročitala da nedostatak hormona stitnjace uzrokuje retardaciju kod djeteta i da je poglaviti bitno piti tablete u niskom stadiju trudnoce (sto ja nisam). Zanima me koliku realnu kolicinu hormona treba dijete na pocetku razvoja ( do koliko mola se smije spustiti tvoja doza a da ne uzrokuje promjene kod djeteta), također sto tocno moze uzrokovati kod djeteta i da li je to tako u svakom slucaju trudnoce osoba s nekontroliranim hashimotom. Na portalu pliva zdravlje su mi odgovorili dosta generalno da nastavim piti tablete i da se ne brinem jer postoji novorođenački skrining kojim se pojave kod djeteta uspjesno uocavaju i tretiraju. Ako je moguce voljela bi znati realan i iskren odgovor s obzirom da me nitko ne zeli plasiti. Svakako bez obzira zelim roditi dijete, ali voljela bi biti svjesna realnih opasnosti. Puno hvala.

Odgovor na pitanje:

Obzirom na dozu hormona koju uzimate pretpostavljam da ni hipotiteoza nije bila jako značajna tako da ne treba očekivati obavezno i posljedice na djetetu. Osim toga nitko vam ne može točno reći što se može očekivati kod djeteta, puno je faktora koji to određuju. Potrebna je redovna kontrola kod ginekologa a po rođenju kontrola pedijatra uz napomenu o hipotireozi.

Treba Vam specijalistički pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama – neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograničenja u broju posjeta.
Pošaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima možete obaviti pregled potražite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

Štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
 
CroMedNet www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com