Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
štitnjaea

linkovi
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti lijeŤnika

Ovdje moěete vidjeti odgovore lijeŤnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaöa pitanja, koristite formular na desnoj strani|

15 godina - dva √®vora u Ň°titnja√®i

Pitanje:


Imam 15 god i imam 2 √®vora s lijeve i desne strane vrata. Posjetila sam lije√®nika i ovo su rezultati pa bih htjela √®uti vaŇ°e miŇ°ljenje i je li ovo neŇ°to opasno?
'' ҆titna Ňĺlijezda je odgovaraju√¶eg poloŇĺaja,uve√¶ana,inhomogene eho strukture parenhima. Lijevi reŇĺanj Ň°titne Ňĺlijezde zauzet ovalnim,heteroehogenim,oŇ°tro ograni√®enim,u cijelosti cisti√®no degeneriranim √®vorom sa vidljivim brojnim,nepravilnim,dijelom i resti√®astim,dobro vaskulariziranim tra√®cima koji ispunjavaju √®vor dimenzija 31X19X22=6,78 ml.
I desni reŇĺanj Ň°titne Ňĺlijezde tako√įer u cijelosti zauzet ovalnim,cisti√®no degeneriranim, dobro vaskulariziranim √®vorom unutar kojeg su tako√įer vidljivi hiperehogeni tra√®ci,ali dosta pravilnog rasporeda u komparaciji sa opisanim √®vorom u lijevom reŇĺnju.
Desni reŇĺanj Ň°titne Ňĺlijezde dimenzija 25X26X59=20,06 ml,a lijevi reŇĺanj dimenzija 23X27X56=18,19ml. Isthmus mjeri 18X2X10=0,09ml i ukupan volumen Ň°titne Ňĺlijezde iznosi 38,34ml.
Traheja medioponirana,vaskularne strukture vrata su uredno ocrtane,a limfne Ňĺlijezde vrata nisu uve√¶ane.
ZAKLJU√ąAK: Opisano ukazuje na nodoznu strumu Ň°titne Ňĺlijezde,odnosno oba reŇĺnja Ň°titne Ňĺlijezde zauzeta su cisti√®no degeneriranim √®vorovima,ukupnog volumena u desnom reŇĺnju 8,46 ml, a u lijevom reŇĺnju ukupnog volumena 6,78 ml i visoko je suspektan na postojanje ekspanzivnog Tu procesa.
Upuæena sam kod endokrinologa i dijagnoza je:
Fizikalno : op√¶i status uredan. Vrat : Ň°titna Ňĺl.uve√¶ana ( II./III. St.),tvr√įe konzistencije. Disanje vezikularno. Cor : akcija ritmi√®na,tonovi jasni,Ň°umovi se ne √®uju. Abdomen mekan,neosjetljiv. Jetra i slezena se ne palpiraju. Ekstremiteti uredni,bez edema.
Dg. Struma nodosa billat. Obs Tu.

CitoloŇ°ki nalaz
U primljenim razmazima na√įe se pojedina√®nih tireocita i nekoliko manjih nakupina tireocita bez morfoloŇ°kih atipija uz neŇ°to pigmentofaga,rijetke elemente periferne krvi i neŇ°to stani√®nog detritusa.

Odgovor na pitanje:

s obzirom na starost od 15 godina èvor od 3 cm promjera treba vrlo ozbiljno obraditi. Preporuèio bi pregled kod kirurga - dr Bura kako bi se prosudilo o potrebi dodatne obrade-punkcije i operacije

Treba Vam specijalistiŤki pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama Ė neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograniŤenja u broju posjeta.
Poöaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima moěete obaviti pregled potraěite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
11830
 
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com