Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
štitnjaea

linkovi
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti lijeŤnika

Ovdje moěete vidjeti odgovore lijeŤnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaöa pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Oèni simptomi kod hipertireoze

Pitanje:

PoŇ°tovani g. Bura,

Imam 35 god. ҆tinja√®u kontroliram od 09/2007 u Osijeku. Dijagnoza mi je hipertireoza-ali nemam nekakvih subjektivnih smetnji. Ne dobivam na kilaŇĺi, ali imam pove√¶an apetit, ruke suhe ne znojim se-nemam aritmije, puls dobar. Bio sam na operaciji Ň°titnja√®e(totalna ) 22.05.2008.Poslije operacije nemam problema s gutanjem, glasnice i glas ok, jedino Ň°to su mi vrijednosti kalcija 2,07 ili 2,09 ponekad. Zanima me da li je potrebno uzimati supstituciju kalcija i kada se po√®inje s hormonskom terapijom za supstituciju hormona Ň°titnja√®e, jer evo do danas ne uzimam nikakvu terapiju. JoŇ° uvijek sam hospitaliziran ( 02.06.2008.)Poslije operacije Ň°titnja√®e su mi isko√®ile o√®i koje su i prije operacije bile ve√¶ podosta izbo√®ene prema van,i zanima me koliko je to √®esta pojava jer kako vidim kod drugih pacijenata to se njima nikome nije dogodilo. Re√®eno mi je da √¶e biti potrebna i operacija o√®iju, pa me zanima ako mi o toj temi moŇĺete re√¶i neŇ°to viŇ°e. Lije√®nici kaŇĺu da su se uslijed prekomjernog rada Ň°titnja√®e nakupile neke tvorevine u o√®noj duplji koje ne dopuŇ°taju povratak o√®ima u duplje. Prije dva mjeseca (negdje u 04.2008. sam bio na kortikosteroidnoj terapiji kako bi mi se o√®i vratile neŇ°to nazad,ali bez velikog uspjeha.) Svjestan sam da na svakoga poreme√¶aj rada Ň°titnja√®e ne djeluje jednako, ali nemam nikoga tko ima pribliŇĺne simptome kao ja(o√®i ispup√®ene) s kim bi se mogao usporediti, kako bi lakŇ°e shvatio i vidio kako protje√®e poslijeoperacijski oporavak, kada se po√®inje s terapijom hormona, kakve su komplikacije i kako se vrŇ°i operacija na o√®ima. Bio bih Vam zahvalan na iscrpnom odgovoru.
Unaprijed zahvalan,

Nino

Odgovor na pitanje:

Svakako treba viŇ°e strpljenja za zaklju√®ak o stanju nakon operacije. Nadoknadu hormona trebate zapo√®eti nakon ura√įenih nalaza patohistoloŇ°ke analize, a supstituciju kalcija, kod vas minimalnu treba uvesti ukoliko postoje simptomi manjka kalcija, prije svega trnci u prstima, usnama... ҆to se ti√®e promjena u o√®noj Ň°upljini treba ih sagledati nakon ove operacije ali nakon nekoliko mjeseci. ViŇ°e je naŇ°ina kirurŇ°kog lije√®enja, kroz nos, izvana... ali to treba ostaviti za kasnije

Treba Vam specijalistiŤki pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama Ė neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograniŤenja u broju posjeta.
Poöaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima moěete obaviti pregled potraěite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
11934
 
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com