Naslovnica - štitnjača.hr Kontakt / Oglašavanje na štitnjači.hr
Stitnjaca
Općenito o štitnjači Bolesti štitnjače Liječenje Savjeti liječnika Osobno iskustvo liječenih ili operiranih
štitnjaea

linkovi
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com

aktualno
POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE SA PREDAVANJA>>

Stitnjaca - Nova metoda

stitnjaca pdf
Stitnjaca

Savjeti lijeŤnika

Ovdje moěete vidjeti odgovore lijeŤnika na pitanja koja ste vi postavili

|za vaöa pitanja, koristite formular na desnoj strani|

Poèetak trudnoæe-hipoteireoza

Pitanje:

Dobar dan,
ako je mogu√¶e zamolila bih vas za iskren odgovor. U 19 tjednu sam trudnoce. Prosli tjedan mi je dijagnosticirana hashimoto hipotireoza i pocela sam piti eutirox 50 (tek u 18. tjednu trudnoce). Vrijednost T4 hormona mi je bila u okvirima normale, ali na doljnoj granici. Naknadno sam na internetu pro√®itala da nedostatak hormona stitnjace uzrokuje retardaciju kod djeteta i da je poglaviti bitno piti tablete u niskom stadiju trudnoce (sto ja nisam). Zanima me koliku realnu kolicinu hormona treba dijete na pocetku razvoja ( do koliko mola se smije spustiti tvoja doza a da ne uzrokuje promjene kod djeteta), tako√įer sto tocno moze uzrokovati kod djeteta i da li je to tako u svakom slucaju trudnoce osoba s nekontroliranim hashimotom. Na portalu pliva zdravlje su mi odgovorili dosta generalno da nastavim piti tablete i da se ne brinem jer postoji novoro√įena√®ki skrining kojim se pojave kod djeteta uspjesno uocavaju i tretiraju. Ako je moguce voljela bi znati realan i iskren odgovor s obzirom da me nitko ne zeli plasiti. Svakako bez obzira zelim roditi dijete, ali voljela bi biti svjesna realnih opasnosti. Puno hvala.

Odgovor na pitanje:

Obzirom na dozu hormona koju uzimate pretpostavljam da ni hipotiteoza nije bila jako zna√®ajna tako da ne treba o√®ekivati obavezno i posljedice na djetetu. Osim toga nitko vam ne moŇĺe to√®no re√¶i Ň°to se moŇĺe o√®ekivati kod djeteta, puno je faktora koji to odre√įuju. Potrebna je redovna kontrola kod ginekologa a po ro√įenju kontrola pedijatra uz napomenu o hipotireozi.

Treba Vam specijalistiŤki pregled ili laboratorijska usluga u privatnim zdravstvenim ustanovama i ambulantama? Health Card Vam osigurava popuste u najboljim hrvatskim zdravstvenim ustanovama Ė neovisno o nacinu placanja (gotovina ili kartice na rate) i bez ograniŤenja u broju posjeta.
Poöaljite i direktan upit odabranim poliklinikama.

Klinike u kojima moěete obaviti pregled potraěite ovdje.

Ostala pitanja:
 

 
Ime / nadimak:

E-mail:

Pitanje za liječnika:

dogovor pregleda
ili operacije:
Stitnjaca
 
 

štitnjaea.hr je zdravstveni portal specijaliziran za bolesti štitnjače :: Zagreb, 2006.
Priloge šaljite na e-mail :: izrada i održavanje - TIM PUBLIC

   
Posjeta:
11873
 
www.treatmentincroatia.info http://www.medicinska-mreza.com